Belpa BV

Van transformatorleverancier tot systeemleverancier

Belpa heeft als producent van medische beschermingstransformatoren zowel de vorming, als alle ontwikkelingen van de NEN 3134, van dichtbij meegemaakt. Momenteel is Belpa een leverancier van zowel medische beschermingstransformatoren als complete Elektro Medische Systemen.
Denk hierbij aan energiezuinige medische beschermingstransformatoren gecombineerd met aardfoutbewaking en meldsystemen van het fabricaat Bender.
Sinds de verscherpte normering en de toegenomen visualisatie in operatiekamers, worden deze systemen steeds vaker uitgebreid met NO-BREAK sets. Belpa heeft voor deze NO-BREAK sets gekozen voor de technisch hoogwaardige UPS –en van Socomec.

Door onze ervaring en gedegen normkennis zijn wij uitgegroeid tot een volwaardige partner voor zowel installateurs, adviseurs en ziekenhuizen. Daarom mogen we een groot aantal kleinere (algemene) alsmede grote universitaire ziekenhuizen tot onze eindgebruikers rekenen. Wij houden bij de engineering dan ook rekening met de (vaak) specifieke wensen en/of interpretaties van het ziekenhuis. Bovenstaande positie hebben wij verworven door continue te investeren in het kennisniveau van onze medewerkers, en nog belangrijker, deze kennis te delen met onze doelgroep. Gezien de toename van elektronische meetinrichtingen in het installatiegedeelte zullen wij deze ingeslagen weg uitbreiden met gebruikerstrainingen.
Het milieu heeft ook bij Belpa een belangrijke rol gekregen, wij beperken ons niet door er alleen over te praten, hieronder concrete voorbeelden: